İstanbul Üniversitesi 10. Kore Kadın Buluşçular Sergisi’nden 7 Ödül İle Döndü

10. Kore Kadın Buluşçular Sergisi’nde ülkemizi temsil eden İÜ Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Çağlar ve İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, Kore’den toplam 7 ödül ile döndü.

Türk Patent ve Marka Kurumu, kamuoyunda sınai mülkiyet farkındalığını artırmak, buluşların uluslararası tanıtımına ve pazarlamasına imkân sağlamak amacıyla, 8- 11 Haziran 2017 tarihleri arasında Seul-Güney Kore’de düzenlenen 10. Kore Kadın Buluşçular sergisinde stant açtı.

Sergiye ülkemizi temsilen İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Radyolojisi’nde görevli Uzman Dr. Hülya Çakır Karabaş ile birlikte “El Kullanmadan Dişleri Fırçalama Cihazı” buluş başlıklı patent başvurusuyla, İÜ Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Kimyasal Oşinografi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Çağlar da “Enzimatik Fenton ile Gerçekleştirilen Yeni Bir Arıtma Yöntemi” buluş başlıklı patent başvurusu ile katıldılar.

Prof. Dr. Nuray Çağlar, 10. Kore Kadın Buluş Fuarı Organizasyonu Komitesi’nden Bilim ve Teknoloji alanında Altın Madalya Ödülü’nü, IFIA Uluslararası Buluş Federasyonundan da Fuarın En İyi Buluş Altın Madalya Ödülü’nü aldı. Prof. Dr. Çağlar ayrıca Makedonya Özel Ödülü’nün de sahibi olarak üniversitemizi ve ülkemizi gururlandırdı.

Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener ise Wipo, Kore Kadın Buluşçular Fuarı Altın Madalya, İran ve Tayvan Özel Ödülleri’nin sahibi olarak ülkemizi Kore’de en iyi şekilde temsil etti.

Geleneksel hale gelen Fuar, kadın buluşçuların buluşlarının tanıtılmasını, bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını, uygun iş fırsatlarının yaratılmasını, buluşların fikri mülkiyet hakları ile güvence altına alınarak ekonomiye kazandırılmasını, kadın buluşçuların desteklerle teşvik edilmesini amaçlıyor. Fuar programı çerçevesinde seminer, forum, çalıştay gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Telefon: +90 212 440 00 00
Faks: +90 212 440 00 58