Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak Akıllı Tercih Programı’na Katıldı

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak,  12 Temmuz 2016 tarihinde TRT Haber kanalında yayınlanan “Akıllı Tercih” programına konuk oldu. Prof. Dr. Mahmut Ak programda, tercih yapacak öğrencilere İstanbul Üniversitesi ile ilgili bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi’nde 22 fakülte, 7 meslek yüksekokul ve 1 yüksekokul yer aldığını ve toplam 133 bölüm, 513 ana bilim dalı ve 804 diploma programı olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Mahmut Ak: “Üniversitemizde eğitim gören 214 bin öğrencimiz var ve bu sene için açtığımız kontenjana göre 30 bin öğrenci alacağız” dedi.

“Diğer Üniversitelerin Çekirdeğini Teşkil Ediyoruz”

İstanbul Üniversitesi’nin hem öğretim üyeleri hem de yetiştirdiği öğrencilerle diğer üniversitelerin altyapısını oluşturan bir üniversite olduğundan söz eden ve lisansüstü eğitime önem verdilerini belirten Prof. Dr. Mahmut Ak, “Şu an üniversitemizde 91 farklı üniversitenin akademik kadrosunda yer alan yaklaşık 500 civarında araştırma görevlisi yüksek lisans ve doktora eğitimi alıyor. Sadece kendi üniversitemiz için değil, ülkemizin diğer üniversiteleri için de bilim adamı yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrencilere tercih dönemine ilişkin önerilerde bulunan Prof. Dr. Mahmut Ak, “Tercih döneminde öğrencilerimiz kendi yeteneklerini ve ilgi alanlarını sorgulamalılar. Öğrencilerimiz her şeyden önce kendilerini geleceğe donanımlı, değişimlere açık ve vizyon sahibi birer birey olarak nasıl hazırlayabilecekleri konusunda düşünmeliler. İşte bu sebeple onları geleceğe en iyi şekilde hazırlayacak, yeterli donanıma ve fiziksel altyapıya sahip üniversiteleri tercih etmeleri gerekiyor. Üniversite öğrencilerimizin geleceği için sadece bir başlangıç. Köklü ve donanımlı bir üniversite, öğrencilerin gelecekte beklentilerini gerçekleştirebilmeleri için önemli bir yere sahip” ifadelerini kullandı.

“Üniversitemizin En Önemli Hedeflerinden Biri Uluslararasılaşma”

İstanbul Üniversitesi’nin en önemli hedeflerinden birinin uluslararasılaşma olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mahmut Ak şunları dile getirdi: “Üniversitemize gelen öğrencilerimiz için çeşitli burs, barınma ve konaklama olanaklarımız bulunuyor. Özellikle yabancı öğrencilerimiz için konaklama konusu büyük önem taşıyor. İstanbul Üniversitesi konum olarak da tüm ulaşım ağlarına yakın bir noktada yer alıyor ve çevremizde Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı birçok yurt var.”

İstanbul Üniversitesi’nde kendi meslek grubu ile yakın ilişkiler kuran birçok program olduğundan da söz eden Prof. Dr. Mahmut Ak, öğrencilere yönelik staj ve burs imkânları hakkında da bilgi verdi. Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “İstanbul Üniversitesi büyük bir aile. Bugün ülkemizde 107 milletvekili, 11 bakan, 29 vali ve 43 rektörümüz İstanbul Üniversitesi mezunu. Bu sene İstanbul Üniversitesi olarak 20-22 Temmuz 2016 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde, 25 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında ise ilgili fakültelerin kendi yerleşkelerinde düzenlenecek Tercih ve Tanıtım Günleri’nde öğrencilerimizi ağırlayacağız. Üniversitemize ve bölümlerimize ilişkin bilgi almak isteyen tüm öğrenci arkadaşlarımızı bekleriz. Umarım tüm gençlerimiz istedikleri programlara yerleşir.”

Telefon: +90 212 440 00 00
Faks: +90 212 440 00 58