İstanbul Üniversitesi YÖK’ün Teşvik Kriterlerine Göre İlk 10’da Yer Aldı

Devlet Üniversiteleri Sıralaması 2016 yılı araştırmasına göre İstanbul Üniversitesi, 2000 Yılından Önce Kurulan Devlet Üniversiteleri Sıralaması’nda YÖK’ün Teşvik Kriterlerine Göre İlk 10’da yer aldı.

Devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanlarını temel alarak sıralamayı amaçlayan Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DUS) 2016 yılı araştırması sonuçları açıklandı. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlemiş olduğu akademik teşvik puanı dikkate alınarak yapılan sıralamada İstanbul Üniversitesi 2000 Yılından Önce Kurulan Devlet Üniversiteleri Sıralaması’nda ilk 10’da yer aldı.

YÖK tarafından 2015 yılında çıkarılan Akademik teşvik yönetmeliği, devlet yükseköğretim kurumları kadrolarında bulunan öğretim elemanlarının akademik teşvik puanlarının hesaplanmasında dokuz farklı faaliyet türü belirledi. Puanlamada kriter olan faaliyet alanları içerisinde Projeler, Araştırmalar, Akademik Yayınlar, Tasarımlar, Sergiler, Patentler, Alınan Atıflar 8. Uluslararası tebliğler ve Alınan Ödüller yer aldı.

Devlet Üniversiteleri Sıralaması için Tıklayınız.

Telefon: +90 212 440 00 00
Faks: +90 212 440 00 58